EğitimGiresun

REKTÖR ATTAR’A ‘TEK MİLLET, İKİ DEVLETE’ KATKI ÖDÜLÜ


Azerbaycan Atatürk Kültür Merkezi’ne konuk olan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, aralarında Avrasya Halkları Araştırmalar Enstitüsü ve Avrasya Halkları İşbirliği Tanıtım Birliği’nin de bulunduğu 60 STK’nın bağlı olduğu konfederasyonların ve kadın dernekleri, basın kuruluşlarının temsilcileri tarafından Türkiye-Azerbaycan Dostluk Ödülü verildi.


Burada düzenlenen törende, konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva “Attar’ın, Azerbaycan’ın tanıtılması ve Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin pekişmesine katkılarından dolayı STK’ların aldığı kararla bu ödül plaketini verdiklerini söyledi.   

DSC_7154


Milletvekili Paşayeva, ödül gerekçesini anlatırken yaptığı konuşmada, “Giresun Üniversitesinin Sayın Rektörü ve kadim dostum Aygün hanım, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin pekişmesinde ve özellikle başarılı bir kadın Rektör olarak hem Türkiye’nin hem de Bakü doğumlu bir Azerbaycanlı olarak Azerbaycan’ın kültürünün tanıtılmasında, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun güçlenmesinde başarılı çalışmalar yapıyor. Kendisiyle, çalışmalarıyla gurur duyduğum ve her zaman övgülerin en fazlasını hak eden bir kişiliktir. Onun hakkında çok konuşmaya gerek yok. Burada yaşayan herkes O’nu tanıyor biliyor. Yaptıklarıyla, şahsıyla bir millet iki devlet şiarının en güzel örneğidir” dedi. dedi.STK temsilcileri adına yapılan konuşmalardan sonra söz verilen GRÜ Rektörü Attar ise;  “üniversitemizin akademik ve idari personel ile birlikte kardeşliğimizi ve Tek millet, iki devlet ülküsünü pekiştirmek için buradayız. Aynı karşılıklı duygularla her zaman bizimle olan ve destek veren ve tüm çalışmalarımızda bizzat bizimle olan Sayın Vekilimize şahsıma ve heyetime gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.


"Azerbaycan’ı Türkiye kadar, Türkiye’yi Azerbaycan kadar seviyorum” diyen Attar, babasının mezarının Ermeni işgali altındaki topraklarda olduğunu hatırlatarak, "ne kadar uzakta olsamda, her sabah uyandığımda ve yatağıma her gece yattığımda düşünmkteyim. Karabağ azad edilene kadar, esirler kurtarılana kadar, Azerbaycan'ın namusuna sürülmüş bu leke temizlenene kadar, bunun ağırlığını mesuliyetini vicdanında hisseden bir insanım. Bu meselede bir rol üstlenebildimse



ne mutlu bana. Oradaki katliamlar sırasında kesilen ezanımız tamamlanana kadar mutlu olamayız. Yaşadığım sürece, bir bilim insanı olarak nefesim yettiğince bu meseleyi dünyaya anlatmaya devam edeceğim"

DSC_7171


Konuşmaların ardından, Paşayeva Attar’a plaketini takdim etti.   Attar ise, Milletvekiline Bakü ziyareti anı plaketi ile Giresun fındığı ve çayı ile çeşitli hediyeler takdim etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir