AYGÜN ATTAR, GİRESUN'U VE ÜNİVERSİTEYİ ÖYLE GÜZEL ANLATTIP TANITIYOR Kİ; TRT SUNUCUSU BİLE PROGRAMDA İTİRAFTA BULUNDU: "BEN DE SINAVA GİRİP O MANZARAYA KARŞI GİRESUN'DA OKUMAK İSTERİM"…
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, TRT Okul Kanalı'nda canlı olarak yayınlanan "Rektörler Anlatıyor” programına konuk oldu ve sunucular Esra Kaya ile Raşit Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.
SUNUCU: "BEN DE GİRESUN'DA OKUMAK İSTERİM"…
Aygün Attar, ülkemizin yanı sıra Azerbaycan’dan İngiltere’ye geniş bir coğrafyadaki 58 ülkedeki hedef kitleye ulaşabilen kanalda, 30 dakika süresince görsel sunum eşliğinde, Giresun'u ve üniversiteyi, projelerini ve yeni hedeflerini anlattı.Üniversite sınavı öncesinde öğrencilere başarılar dileyen ve çağrıda bulunan Rektör "sizleri Giresun'da görmek istiyoruz "
"HIZLA BÜYÜYEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ"
YÖK'ün bu yıl kendilerini 2 bin uluslararası öğrenci kontenjanı tanıdığını ve bundan heyecan duyduklarını anlatan Rektör Attar, "bu kontenjan uluslararalılaşma çabamıza katkı sunacaktır, ilimizin ve üniversitemizin daha çok tanınmasını sağlayacaktır" dedi.
Attar, “Bu kontenjanlarla birlikte Giresun Üniversitesi 10 fakültesi, 20 binden fazla öğrencisi, 11 yüksekokulu, 4 uygulamalı bilimler yüksekokulu, bir devlet konservatuarı olan ve Karadeniz bölgesinde hızlı bir şekilde büyüyen bir üniversitedir. Türkiye’nin Yükseköğretimde son dönemde uygulamakta olduğu, bence de son derece ülkemiz açısından elzem olan Yükseköğretimde uluslararasılaşma stratejisini hızlı bir şekilde benimseyen ve bu doğrultuda hareket eden bir üniversiteyiz. Hali hazırda Üniversitemizde 14 farklı Ülkeden 100’e yakın uluslar arası öğrenci eğitim görmektedir. Bu sene YÖK’ün bizim için açıkladığı uluslararası öğrenci kontenjanı bizi son derece heyecanlandıran bir gelişme olmuştur"diye konuştu.
Üniversitenin geçen yıldan bu yana fiziki mekan olarak da büyüdüğüne dikkat çeken GRÜ Rektörü, şunları söyledi: "bu sene TOKİ ile birlikte yapacağımız binalarla 8 bin öğrencimizi ağırlayacağız. Oradaki anfilerin Harvard Üniversitesi'nin anfileri gibi olmasını arzu ediyorum. 600 gün sonra tamamlanacak, Fen, Edebiyat, İktisadi ilimler fakültelerini, enstitüleri ve araştırma merkezlerini oraya yapacağız. Giresun Üniversitesi'nin üç yerleşkesi var. Bunlar şehrin değişik yerlerinde. Kampus içine hapsedilmiş bir üniversite değiliz. Halkla ilişki içinde olan bir şehir üniversitesiyiz"
"BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAĞIZ"
Aygün Attar, "Üniversitelerin branşlaşması gerekiyor. Bölgenin potansiyel özelliği üstünde durarak yeni bir eğitim stratejisi uyguluyoruz" diyen Attar, "Bölgenin eğitimde cazibe merkezi olacağız" iddiasını tekrarladı.
Attar, üniversitemizi şu sözlerle anlattı: Giresun Üniversitesi 600’ü aşkın akademisyen kadrosuyla gelişen ve hızlı bir şekilde büyüyerek rüştünü ispat etmek için olağanüstü bir çabayla varlık gösteren bir üniversitedir. Çok genç bir üniversite olmamıza rağmen, son derece iddialıyız. Zaten bizim sloganımız “Karadeniz’in Parlayan Yıldızı Olacağız” diyorduk. Gerçekleştirdiğimiz uluslararası sempozyumların da üniversitemizin isminin duyulmasında son derece etkili olduğunu düşünüyorum. Çok büyük mutlulukla buradan belirtmek istiyorum ki; GRÜ her sene akademik çalışmalarıyla, dünyanın önemli üniversitelerinin akademisyenlerini Harvard, Oxford gibi ünlü Üniversitelerinin akademisyenlerini ağırlamakta ve karşılıklı ilmi münasebetlerde bulunmakta olan bir üniversitedir.
"GİRESUN ANLATILMAZ GÖRÜLÜR, GİRESUN ANLATILMAZ YAŞANIR"
Öğrencilerin Giresun Üniversitesi'ni tercih etme nedenlerini de sıralayan ve Giresun anlatılmaz görülür. Giresun anlatılmaz yaşanır" diyen Attar, "Giresun'un doğa harikası, yeşilin her tonunun en güzel renklerinin görüldüğü bir yer. Bir tarafta orman, bir tarafta Karadeniz'in masmavi suları, onların arasın Giresun koydur. Bütün yerleşkelerimizden bu güzellikler görülür. Ulaşım çok kolaydır. Sosyal sorumluluk projeleri bir hayli fazladır. 50'den fazla öğrenci topluluğu var. Öğrenciler her türlü sosyal ve bilimsel sorumluluk projelerinde yer alıyorlar" dedi.
"GİRESUNLULAR ÖĞRENCİNİN DERDİNİ DERDİ KABUL EDER"
GRİ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, programda ayrıca,önümüzdeki dönem "damladan deryaya, horondan halaya" adıyla gerçekleştirecekleri yeni bir projeden söz etti. Attar, "Doğu ve Güneydoğu illerinden başlayarak bir öğrenci buluşması gerçekleştireceğiz. Burada bilimsel, kültürel, sevginin, güzelliğin, birlik ve beraberliği vurgulayacağız, öğrencinin içinden geldiği gibi kendini ifade ettiği bir ortam oluşturacağız" şeklinde konuştu.
HABERİN VİDEOSU: