Doğankent ilçesi sınırları içinde yer alan ancak Görele ve Tirebolu ilçelerini de kapsayan alanda maden ocağı kurmak için çalışma yürüten Alagöz Madencilik firması, tepkilere rağmen kararından vaz geçmiyor. Harşıt çayını besleyen derelerin ve 3 ilçenin içme su kaynaklarının bulunduğu yörede şirket değişik alanlara kurşun, bakır, çinko maden çıkarmak için ocak kurma çalışmalarını sürdürüyor.
Bu amaçla şirket tarafından işletilen maden ocağının kapasite artışı ve maden atık depo tesisi yapılması için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıya;Tirebolu CHP İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci, Doğankent İl Genel Meclisi Üyesi Muttalip Patan,ilgili kamu kurumlarının temsilcileri, Tirebolu Dernekler Federasyonu, Tirebolu, Dogankent ve Görele’den siyasi parti ve stk temsilcileri, bazı muhtarlar ve yöre halkı katıldı.
İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci, toplantının hukuka uygun olmayan koşullarda yapıldığını ifade ederek başladığı konuşmasında, “dünya su kıtlığına, tahıl krizine doğru gidiyor. Gerçek maden toprağın üstünde. Su hava, toprak olmadan yaşayamayız. Bu halka rağmen, bu halkın istememesine rağmen bu tesis yapılamaz. Bu bölgede afet var. Heyelan var. %80 meyilli arazide bu tesis yapılırsa bu hayati tehlike yaratır. Bu atık depoları heyelan nedeniyle çöker”dedi.
Doğankent İl Genel Meclisi Üyesi Muttalip Patan ve Harşıt Federasyonu başkanı Temel Bilecen ve muhtarlar da tesise neden karşı olduklarını anlattılar.