Orman ve Su İşleri Bakanlığının doğaya Kanatlı Yerleştirilmesi ve Rehabilitasyon Projesi Kapsamında; 2002-2014 yıllarında Orman ve Su İşleri Bakanl
Orman ve Su İşleri Bakanlığının doğaya Kanatlı Yerleştirilmesi ve Rehabilitasyon Projesi Kapsamında;
2002-2014 yıllarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun Şube Müdürlüğünce Giresun İlinde doğaya 8.700 adet Keklik, 5.100 Adet Sülün kanatlı yaban hayvanı salındı
Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:“2015 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı” çerçevesinde ise; 1750 adet kınalı keklik (Alectoris chukar), Malatya Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan ilimize getirilerek 10 günlük adaptasyon sürecine alınmış ve adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra Alucra ilçesinin Gürbulak köyü kırsalına 750 adet, Koman köyü kırsalına 250 adet, Subaşı köyü kırsalına 250 adet ve Tepeköy kırsalına 500 adet olmak üzere doğaya yerleştirilmesi gerçekleştirildi.
Yine “2015 Yılı Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı” çerçevesinde ise 1000 adet Sülün (Phasianus colchicus), Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonundan ilimize getirilerek 10 günlük adaptasyon sürecine alınmış ve adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra Bulancak ilçesinin Dikmen köyü kırsalına yerleştirildi.
Yerleştirilen keklik ve sülünler alanlarda takip edilecek, popülasyonlarının artışı gözlenecek ve alanların böylece rehabilitesi sağlanmış olacaktır.
Ayrıca, kene savar diye adlandırılan 130 adet (60 çift) Beç Tavuğu (Numida meleagris) Yozgat Üretme İstasyonundan alınarak kene zararının en çok olduğu köylerdeki (Çamoluk, Tirebolu ve Doğankent köyleri) vatandaşlarımıza 1 çift olmak üzere dağıtılmıştır. Beç tavuğu dağıtılmasına takip eden yıllarda da devam edilecektir.
COMMENTS