Giresun

30 Ağustos’a Homurlu’da özel kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Giresun’un Homurlu Köyü’nde çok özel bir gün yaşandı.
Köyde yaşayan emekli diplomat, eğitimci ve yazar Naci Şahin, kendi imkanlarıyla evinin bahçesine yaptırdığı ‘Zafer Anıtı’ önünde, köy sakinleriyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

YAPTIRDIĞU ANIT ÖNÜNDE KÖYLÜLERE BÜYÜK TAARUZU ANLATTI
1983-1989 yılları arasında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde Eğitim Müşavirliği ve Ataşeliği görevlerini yürüttükten sonra Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’ndan Şube Müdürü olarak emekli olan Naci Şahin, Duroğlu Beldesi’ne bağlı Homurlu Köyü’ndeki evinin bahçesine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Asteğmen Etem Hamdi Tem tarafından Büyük Taarruz’un başladığı ilk saatlerde Kocatepe’de çekilen ikonikleşen ünlü fotoğraf karesini mermere işleterek Zafer Anıtı’na dönüştürdü.
Beldenin sevilen ve saygın isimlerinden olan Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle düzenlediği programda, köy sakinleri ile birlikte Zafer Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi, günün anlam ve önemine binaen davetlilere Milli Mücadele yıllarını ve Büyük Taarruz’u anlattı.
Milli Mücadele kahramanları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gaziler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin ile belde ve köy halkının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 84 yaşındaki emekli diplomat, eğitimci ve yazar Naci Şahin’in Milli Mücadele ve Büyük Taarruz’u anlattığı anlar, dinleyicilerin duygu yüklü anlar yaşamasına neden oldu.


Daha önce 13 ayrı kitabı basılan Şahin, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı anısına kaleme aldığı ve henüz basılmamış olan ‘Milli Mücadele ve Büyük Taarruz’ adlı kitabının haklarını, Duroğlu Belediyesi kültür yayınlarına hediye etti. Şahin’e teşekkür eden Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin, kendi şahsi imkanı ile kitabın basımını sağlayacağının sözünü verdi.
Etkinlik, yine Şahin tarafından kaleme alınan ‘Homurlu Köyü Tarihi’ adlı kitabın imzalanarak davetlilere hediye edilmesiyle tamamlandı.
Programdan sonra basın mensuplarına duygularını aktaran Şahin, “Düzenlediğimiz etkinlikte beklediğimden fazla katılım ve ilgi gördüm. Katılan insanların son derece dikkatle ve ilgiyle beni dinlemelerinden, bu önemli günde ortak milli duygularımızı paylaşmalarından dolayı büyük bir mutluluk duydum. Her 30 Ağustos’ta bu etkinliğin köyümüzde gelenekselleşmesini arzu ediyorum. Etkinlik davetimi yapmaya karar verdiğimde, yöremizde fındık hasat zamanı olması nedeniyle fazla katılım olmayacağını söyleyenler oldu. Bende onlara; Büyük Taarruz da Ağustos ayında, yani hasat zamanında oldu, Giresunlu birçok vatan evladı oraya gitti ve geri dönmeyi akıllarına bile getirmediler, bizim insanlarımız 30 Ağustos’un değerini çok iyi bilirler ve işlerini güçlerini bırakıp gelirler, bu büyük günü layık olduğu şekilde kutlayacaklardır dedim ve yanılmadım. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle gelen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir