GiresunULUSAL

Necmi Sıbıç: “Yargıya intikal ettireceğimiz dosyalar var”

Necmi Sıbıç, görev dönemini değerlendirmek üzere ilk basın toplantısı düzenleyen CHP’li belediye başkanı oldu. Sıbıç, Bulancak Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında 3.5 ayda yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.


Sıbıç, önceki Ak Partili Başkan Recep Yakar dönemine ilişkin tespit ettikleri yolsuzlukların bilgi ve belgelerini yargıya intikal ettireceklerini söyledi.

Necmi Sıbıç sözlerine “Bulancak Belediye Başkanlığı görevini 5 yıl süre ile şahsıma emanet etti.Biz de bu teveccühe layık olabilmek adına seçim akşamı itibari ile oy tercihi ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın çalışmalarımızı ekibimizle birlikte gece-gündüz sürdürüyoruz” diye başladı.

Ak Partili belediye başkanı Recep Yakar dönemine ilişkin değerlendirmeler- de bulunan Sıbıç, 400 milyon borçla aldıkları belediyenin şu anda 500 milyon lira borcu bulunduğunu söyledi. Başkan Sıbıç, seçimden kısa süre sonra çok sayıda kişinin işe alındığını ifade ederek “Böyle 59 kişi vardı. Kimsenin ekmeğiyle oynamama sözü verdim. Belediye başkanının maaşından fazla maaş alan ama belediye gelmeyen çalışanlar vardı. Onların yerlerini değiştirdik işten ayrıldılar. ” dedi.

“BUNLAR MİNAREYİ ÇALMIŞ, KILIFI BOL GELMİŞ”
Yakar’ın beton santrali ve diğer bazı uygulamalarında yolsuzıluk ve usulsüzlük yapıldığını ima eden Necmi Sıbıç, şunları söyledi: “minareyi çalan kılıfına uydurur derlerya bunlar minareyi çalmış ama bazı minareler kılıfa bol gelmiş. Biz onu takip ediyoruz”.
“Tespit ettiğiniz hangi yolsuzluklar var” sorusuna cevap veren Sıbıç”Bazı imkanlar Bulancak halkının menfaatleri için kullanılmamış. Bunların zamanı gelecek, sizinle paylaşacağız. Yargıya taşıyacağımız günler yakın bir zamanda gelecek. Bizi takip edin her şeyin farkındayız, her şeyi görüyoruz. Bilgi ve belgeler ortaya çıktığında açıklayacağız. Asla üstü kapatılmayacak. Bulancaklıya ait tüysüz yetimin hakkını kim yediyse onun kursağından gelecek.”diye konuştu.

Necmi Sıbıç’ın basın toplantısına; Belediye Başkan Yardımcıları Reşat Nuri Özdemir, İdris Çiçek, Ayşegül Erdoğan ve Belediye Meclis Üyesi Şafak Şahin de katıldı.

Sıbıç toplantı sonrasında belediyenin bazı hizmetlerini basın mensuplarına yerinde gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir