GiresunULUSAL

Açıklanan Patoz fiyatları fındık maliyetini yükseltecek

Giresun Valiliği, 2024 yılı fındık hasadı sezonunda patoz çekimi ücretlerini belirledi. Patozun 1 saatlik fındık çekim ücreti 3600 TL olarak belirlendi.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karan ve patozcu temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından alınan kararlara göre “Patoz Çekim Ücreti” Ton/Saat başına 3600 TL olarak belirlendi.

Toplantıda ayrıca; Patoz sahiplerinin fındığın kırılmasını önleyici tedbirler alması zorunlu hale getirildi. Değirmen lastiğinin en fazla 35 saat kullanılması kararlaştırıldı. Fazla fındık kıran patozların çalıştırılması yasaklandı.

Toplantıda ayrıca; fındık çekim işlemi sonucu ortaya çıkan zurufların yol kenarlarına bırakılmaması kararlaştırıldı. Bırakanlar hakkında kamu malına zarar vermek ve çevre kirliliğine neden olmaktan yasal işlem uygulanacak. Alınan kararlara uyulup uyulmadığı konusunda belediyeler ve köy muhtarlıkları, gerekli denetimleri yapacak.

Alınan bu kararlar sayesinde; hem fındık üreticilerinin hem de patoz sahiplerinin haklarını koruyarak adil bir çalışma ortamı oluşturmak amaçlanıyor. Ayrıca, çevreye duyarlı bir fındık hasadı süreci için de önemli adımlar içeriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir