Giresun

Ak Parti’nin önemli isimlerinden Usta’dan fındık fiyatı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Fındık fiyatlarının serbest piyasada 114 liraya düşmesine müdahale etmeyeceklerini ifade ederek  “Elimizdeki fındığın çok daha kıymetleneceği ve fiyatının yeniden 135 liranın üzerine çıkacağından eminim. Avrupa’da da rekolte düşüşü var, fındık fiyatı yeniden yükselişe geçecektir” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM gurup başkan vekili Usta,  “Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında geldiği Giresun’da il başkanlığının düzenlediği basın toplantısına katıldı ve burada yaptığı konuşmada yerel ve genel siyasetin gündemine ilişki değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Usta, fındık fiyatlarındaki düşüşe müdahale edecek misiniz? sorusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Fındık fiyatı, fındığın en önemli meselelerinden bir tanesi. Tek meselesi değil ama fındık fiyatı çok tartıştığımız, konuştuğumuz bir mesele. Tarım Bakanlığımız fiyat açıklaması yaparken aslında piyasanın bir değerin üzerinde tutulması için bu açıklamayı yaptı. Tabi bu noktada eğer ki piyasada fındığın satışıyla ilgili direkt bir müdahaleden, ticarete direkt bir müdahaleden bahsediyorsanız bu doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Burada üreticinin ve tüccarın beraber hareket ederek ancak belli bir düzenleme ile fındığın fiyatını koruması yine kendi çiftçimizin ve üreticinin elinde olan bir durum. Ama bu sorunu ve bu sıkıntıyı elbette ki ileteceğiz. Rekolte düşük olması aslında fiyatın çok daha yükseleceğini gösteriyor. Ayrıca Avrupa’da da pek çok ülkede de fındık rekoltesinde ciddi düşüş var. O yüzden elimizdeki fındığın çok daha kıymetleneceği, değerleneceği ve fiyatının yeniden 135 TL ve üzerine çıkacağından ben eminim. Çünkü şu anda biraz belki üretici ihtiyacı olduğu için çok fiyata bakmadan direkt satmak ve elden çıkartmak, nakit paraya ulaşmak için bu fiyatlarda bir satış yaptı. Ama ben önümüzdeki süreçte fındığın tekrar çok daha iyi bir fiyata yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da da ciddi bir rekolte düşüşü var ve bu fındığa ilgi zaten Giresun’un fındığı dünyada hiçbir yerde eşi ve benzeri ve aroması lezzetinin olmadığı bir fındık olduğu için hiç endişeniz olmasın. Fiyat yine o eski ve yüksek değerlerine ulaşacaktır”.

Leyla Şahin Usta, kongreler, erken seçim, okullardaki temizlik, Giresun Güney Çevre Yolu konularında da açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Giresun milletvekilleri Ali Temür, Nazım Elmas, Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ile teşkilat mensupları ve gazeteciler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir