Giresun

Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 100. yılı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 100. yıl dönümü ve Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler bu yıl Depboy mevkiinde Atatürk Meydanı’na kortej yürüyüşüyle başladı.. Buradaki törenin ardından Giresun Limanı’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı alanında Atatürk’ün Giresun’a gelişi temsili olarak canlandırıldı. Deniz yolu ile getirilen Türk bayrağı, izciler ve gaziler tarafından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye teslim edildi.

Belediye Başkanı Fuat Köse, burada yaptığı konuşmada “Ulu önderimiz milletimizin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve azimle Giresun’un tarihine önemli bir not düşmüştür. Atatürk bu ziyaretinde bir liderin vizyonunu, bir milletin iradesini ve özgürlüğün değerini göstermiştir. Onun ilkeleri bizlere rehberlik etmeye devam ediyor. Atatürk sadece, askeri zaferlerin önderi değil aynı zamanda çağdaş, aydınlık bir Türkiye idealinin de mimarıdır. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Kutlamalar daha sonra 100 yıl öncesinde olduğu gibi Millet Bahçesi’nde devam etti. Burada Dr. Necdet Ataman’ın Atarürk’e hitabı ve Atatürk’ün cevabı okundu.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yaptığı konuşmada “günün anlamını “Ecdattan teslim aldığımız şanlı bayrağımızı nice asırlar boyunca onurla dalgalandıracak olan istikbâlimizin güvencesi değerli evlatlarımıza emanet ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere gaza ruhuyla vatana can olan, hakları asla ödenmez kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” ifadeleriyle dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir