22 Ağustos sel afeti sonrasında Giresun'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programları nedeniyle kısa bir süre ayrıldığı afet bölgelerine yeniden
22 Ağustos sel afeti sonrasında Giresun’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programları nedeniyle kısa bir süre ayrıldığı afet bölgelerine yeniden gelerek çalışmaları yerinde inceledi.
Bakan soylu, Giresun Valiliği’nde, Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından sel sırasında kaybolan kişiler için yapılan arama çalışmaları için Giresun Valisi Enver Ünlüvü ve milletvekilleriyle Espiye ve Tirebolu-Doğankent yoluna gitti. Soylu’ya buralarda çalışmalar hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi.
SOYLU: “ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK, ÜMİDİMİZİ KAYBETMEDİK”
Soylu, selde kaybolan 4 kişinin arama kurtarma çalışmalarının 391 arama kurtarma personeli ile sürdüğünü belirterek, “gerek Espiye’de gerek Harşit çayında gerekse Batlama Deresinde bu çalışmalar devam ediyor. 11 vatandaşımıza maalesef canlı ulaşamadık. Allah rahmet eylesin. Bunların 5’i jandarma personelimizdi şehit oldular Allah mekanlarını cennet eylesin. 11 vatandaşımıza Cenabı Allahtan rahmet diliyorum. 4 vatandaşımızı arıyoruz. Gerek arama kurtarma personelimizle birlikte gerekse iş makineleriyle beraber arıyoruz. Ümidimizi kaybetmiş değiliz. Sürekli alan daraltarak arama kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Yarın tekrar bir ekip daha getireceğiz. Onları da bu bölgenin içerisini tarayacaklar.”dedi.
ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumla birlikte Dereli’deki yıkımları yerinde inceledi ve düzenlenen basın toplantısına katıldı.
“135 MİLYON YOLLANDI, 2 MİLYAR GEREKLİ”
Burada açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, Giresun’a bu kadar bakanlıklardan nakdi olarak 135 milyon lira aktardıklarını belirtti. Soylu şunları söyledi: ” Gerek alt yapı-üstyapı ve bundan sonra yapılacak olanların toplam bedeli olarak 2 milyar olarak belirledik. Bununla yollar, köprüler, evler, tahkimatlar ve diğer çalışmalar var. DSİ’nin çalışmaları var. Tekrar bu işle karşı karşıya kalmamak için atacağımız tüm adımlar söz konusu. Enerjide şu an problemimiz söz konusu değil, suda bir problemimiz söz konusu değil. Meseleyi sadece Dereli olarak almak doğru değil. Çünkü çok büyük bir havzada gerçekleşti. Aynı zamanda köylere ulaşımda bir problem söz konusu değil. Sadece 11 köy ve mahalle içlerinde 35 kilometrelik bir alanda çalışmalarımız devam ediyor. Herkese burada huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü önemli bir gayret gösterdiler. Bu hasarın ortaya çıkarttığı sonuçtan bir an önce hasarı alan afetten etkilenen alanları kurtarabilmek için. Bütün bunlarla birlikte Valiliğimizce burada bir karar daha alındı. Özellikle uzun yıllardır Giresun derelerinde çalışan kum çakıl ocaklarının Giresun derelerinden kum ve çakıl alması konusu yasaklandı”
COMMENTS