Giresun

Bu çağda, bu yüzyılda elektriksiz köy. Direkler var, aksa yok

AKSA DİREKLER ÇÜRÜMEYE TERK ETTİ

CHP Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Sefine Peker, ilçeye bağlı Tandır Köyü Yanıkoğlan Mahallesi’ ndeki elektrik sorununa dikkat çekerek yetkilleri göreve çağırdı.


Mahalleye elektrik gelmesi için HES firması tarafından yaklaşık 4 yıl önce ücretsiz olarak verilen direklerin enerji dağıtım firması tarafından kullanılmayarak çürümeye terk edildiğini söyleyen Peker, ” en temel hizmetlerden biri olan elektrikten bu mahallemiz mahrum kalıyor. Bu konu hakkında ilgili elektrik firmasının sorumluluk duygusuyla hareket ederek enerji hattını tesis etmesini bekliyoruz.Bu sorunun takipçisi olacağımızı ve en kısa zamanda çözüme kavuşması için için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın da bilinmesini istiyoruz.” dedi.


Tandır Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsnü Koç da, elektrik sorunundan dert yanarak “Bu elektrik malzemeleri bize Akfen Çalıkobası HES firması yetkilileri tarafından köyümüz Yanıkoğlan Mahallemize elektrik bağlanması için verilmişti.Evlerimizin tamamı tapulu olduğu halde yetkili elektrik firması sorunumuzu çözmedi.Bu hatadan dönülüp direkleri hazır olan enerji hattımızın biran önce yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
Başkan Koç, elektrik sorunu ile yakından ilgilenen İl Genel Meclisi Üyesi Sefine Peker’ e teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir