Giresun

CHP Giresun’da 101. kuruluş yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından önce CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, ardından da il başkanı Şenyürek birer konuşma yaptı.

GEZMİŞ: “AKP ÜLKENİN ÜSTÜNE KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜ”

Gezmiş konuşmasında CHP’nin kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğunu hatırlattı. Milletvekili Gezmiş, “memleketin üzerine karabasan gibi çöken AKP iktidarı telafisi güç bir enkaz bıraktı. Milyonlarca insan güvencesiz yaşam mücadelesi veriyor. Halkımıza reva görülen bu acı tabloyu elbirliği ile değiştireceğiz. Yerel yönetimlerimiz ve başkanlarımız eliyle sosyal devleti inşa edeceğiz” dedi.

ŞENYÜREK İKTİDAR VAAT ETTİ

Şenyürek ise,”21. yüzyılın 2. çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız

101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlığındayız. ” ifadelerini kullandı.

Anma törenine; CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, belediye ve il genel meclis üyeleri, geçmiş dönem milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir