Giresun

CHP Şenlikoğlu dosyasını kıyısından açtı. Ciddi iddialar var…

CHP Aytekin Şenlikoğlu’nun başkanlığı dönemine ilişkin yolsuzluk, usulsüzlük ve harcamalarla ilgili önemli iddialarda bulundu. Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Şenlikoğlu’nun mart ayında belediyeyi yüksek miktarda borca soktuğunu, mart ayı içinde lokma dağıtımı, vinç kiralama gibi birçok alımların ve yaptırılan işlerin parasını ödemediğini, ve karşılığında çek verildiğini belirtti. Bektaş, Ak Parti merkez ilçe başkano Ekrem Civelekoğlu’nunun belediyeye 3.1 milyonluk iş yaparak ticari kazanç elde etmesini sorguladı.  
Murat Bektaş, belediye meclisi gurup basın sözcüsü Mustafa Öztürk ve katip üye Evrim Erdem Özkan ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Aytekin Şenlikoğlu döneminde belediyenin kasasından yapılan özel harcamalara değinen Bektaş, “Seçime bir hafta belediyeye 600 bin liralık vinç hizmeti faturası kesilmiş. Seçimin ardından da Aytekin Şenlikoğlu’nun avukatlık ofisinden Giresun Belediyesi’ne icra takibi başlatılmış. 133 bin liralık lokma dağıtmışlar, sevabını kendilerine faturasını bize bırakmışlar” dedi.

Murat Bektaş’ın Şenlikoğlu dönemine ilişkin iddiaları şöyle: 

*AKP Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu Belediyeye çikolata, hediyelik eşya, temizlik malzemesi, kömür, fındık ve ikramlık satmış. Rutin miktarların 3.1 Milyon TL’lik ticaret yapmış. Buray Konseri bile düzenlemiş.

*Soruşturma evresinde olduğu için firma ismi vermeyeceğim. 10 liralık mal alıyorsunuz 20 liralık fatura kesiyorsunuz. 450 bin TL fazla faturası kesilmiş bir işlem var. Belediye 10 liralık mal alıyor, 20’ye faturalandırıyor. Bu kötü idarecilik, bu belediyeyi batırmaktır.

*5 Mart 2024’te eldiven ihalesi yapılıyor. 8 Mart’ta ise teslim alınıyor. 32 bin çift eldiven depoda Temizlik İşlerindeki arkadaşlarımız kullansın diye alınıyor. Seçim sonrasında ise arkadaşlarımız sayım yapıyor. Toplam sadece 7400 çift eldiven çıkıyor. 32 bin eldiven nerede?

*Aynı firma aynı tarihte solüsyon ihalesi yapılmış. 60 ton, 30 tonu yok. Eskiden süte su katılıyordu. O bile ihtiyaç duyulmamış. Mart 2024’te solüsyonun 30 tonu yok. Hangi karlı günlerde kullandınız. Mart’ta seçime gidiyorduk ama kar yağmadı. 2,5 Milyon TL bedeli. Eldiven ise 1 Milyon 50 bin TL para. İkisi 3,5 Milyon TL yapıyor. 3 Milyon TL varlık tespit edilemedi..

*Galericiler sitesi yapmışlar, çek verilmiş. Fatih ve Boztekke Caddesi yapılmış, çek vermişler. Koli dağıtmışlar, çek vermişler. Bunları Belediye olarak şehir ödeyecek. Betonu, elektriği, asfaltı 2 Milyar TL hizmeti anlatıp 184 Milyon TL çekle öteliyorsunuz ve biz hizmet yaptık diyorsunuz. Çalışanların maaşları konusunda siyaset yapıyorsunuz. Fırsattan istifade siyaset üretip nezaketsiz açıklama yapıyorsunuz. Yardımcı olacaklarmış, olsunlar.

*133 bin TL’lik lokma dağıtmışlar, faturası bize geldi. Sevabı kendilerine mi? Önce kayıp tekneyi bulsunlar. 23 Mart’ta vinç faturası kesiliyor. 600 bin TL civarında hizmet faturası gelmiş. Ama icra takibiyle geliyor. İcra takibi Aytekin beyin ofisinden geliyor. İcra takibini kendi ofisinizden yapamazsınız. Bu şehir Türkiye’nin en borçlu belediyesi. Kişi başına 14 bin TL borç düşüyor. Yardımcı olacaksınız bu işlere bir dikkat edin.

*28 Aralık 2023’te uçak bileti alınıyor Esma Betül Akılmak, Berrin Aydın ve Aytekin Şenlikoğlu adına. Genişletilmiş il başkanları toplantısına gitmek için belediye AK Partinin finansörü olmuş. Biletlerini belediye başkanlığı almış. 7 Ocak 2024’te Esma Betül Akılmak, Berrin Aydın, Ali Temür, Mete Bahadır Yılmaz, Nazım Elmas ile birlikte Murat Kurum’un belediye başkanlığı adaylık açıklamasının tanıtımına gitmişler. İstanbul’a gitmişler. Bunlar uçak biletini karşılayamıyorlar mı?

*Aytekin bey neden Beyaz TV, ATV gibi kişilerin şehre gelmesinden dolayı uçak biletini belediyeye ödetmişler.

Toplantıya İl Başkanı Gökhan Şenyürek de katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir