Giresun

DAĞCI DOKTOR HAKAN GÜVENÇ UNUTULMADI

DR. ALİ HAKAN GÜVENÇ İÇİN 2O.YIL ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Giresun’un sevilen değerlerinden Doktor Hakan unutulmadı ve her yıl olduğu gibi bu yıl da anıldı…

17 Ağustos 2004 tarihinde Kırgızistan’ın Tanrı Dağları’na tırmanırken, 7.439 metre yükseklikteki Pobeda zirvesinden uçuruma düşerek kaybolan dağcı Dr. Ali Hakan Güvenç için 20. yıl anma etkinliği düzenlendi.

Giresun Kalesi’nde bulunan Pobeda Anıt Parkı’ndaki etkinliğe, Belediye Başkanı Fuat Köse, Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu,  Giresun Deniz Dağcılık Spor Kulübü üyeleri, AKUT, ATAK ekibi, bazı STK temsilcileriyle Güvenç’in arkadaşları katıldı.

FUAT KÖSE’DEN HAKAN TASVİRİ

Sanatçı Tanzer Bıyık’ın sahne almasıyla başlayan etkinlikte öğretmen Safet Sabit Oksal’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Fuat Köse , “Güvenç’i tanımadım ama büyüklerden duyduğum kadarıyla O, Gedikkaya’dır, Giresun Kalesi’dir, Adadır, Sokakbaşı’dır, fındıktır, kirazdır tasvirim böyle. Ben Hakan Güvenç gibi birisinin çıktığı bu şehirde belediye başkanı olmanın onurunu taşıyorum. O ölmedi,yüreğimizde yaşıyor” dedi.

Anma töreninde  daha sonra arkadaşları,  Yaşar Ünal, Ömer Hacıahmetoğlu, Dr. Selami Oktay, Saliha Yayla ve Hakan Güvenç’le aynı adı taşıyan Süleyman Özyazıcı’nın oğlu Hakan Güvenç Özyazıcı,   Güvenç’le ilgili anılarını anlattı. 

Tanzer Bıyık ve yerel sanatçılar  konser verdi.  ATAK ekibinin yamaçtan gösteri inişi yaptığı etkinlik  Dr. Ali Hakan Güvenç için hazırlanan hayat hikayesinin anlatıldığı video gösterimiyle sona erdi. 

TIRMANIŞINI ŞEHİTLERE ADAMIŞTI

Giresun Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ali Hakan Güvenç, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli dağlara tırmanışlar gerçekleştirmişti. En büyük hayali, Everest’te tırmanarak ‘Kar Leoparı’ unvanına sahip olmaktı. Son olarak 22 yıl önce Güneydoğu’da şehit düşen askerler anısına gerçekleştirdiği ‘Zafer Tırmanışı’ sırasında diğer dağcılarla zirve dönüşü yaparken bin 600 metrelik uçuruma düştü. Arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Bedeni buzul çukurunda kaldı. Güvenç için Giresun’da 10 binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş ve temsili cenaze töreni yapıldı.  Hakan Güvenç için her yıl 17 Ağustos’ta anma etkinliği düzenleniyor.

Dr. Ali Hakan Güvenç’i aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir