Giresun

Direne direne kazanacaklar…Çavuşlu’daki çöp tesisine kirletme davası açıldı

Giresun’un Çavuşlu beldesinde Katı Atık Birliği tarafından şehrin bütün çöpünün depolandığı alan olarak kullanılan tesisin çevreyi ve dere yatağı ve içme suyu kaynaklarını kirlettiği gerekçesiyle açılan davanın iddiaannemesi hazırlandı. Çavuşlu Belediye Başkanı Selim Hamzaoğlu’nun muhtarlık döneminde yaptığı suç duyurusu sonrasında Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tesisin işletme müdürü hakkında dereye çöp atık suyu karışmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılama kararı verildi.

Böylece yöre halkının 10 yıldır çeşitli eylemlerle ve hukuki yollarla sürdürdükleri mücadelede önemli bir aşama kaydedilmiş oldu.

Savclılığun iddianamesinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve jandaram tarafından Serenti Enerji A.Ş firmasının işlettiği tesisten Yalakoda deresine atık sızdırdığına dair numune raporlarının sonuçları da yer aldı.

Başkan Selim Hamzaoğlu kararı “Hak yerini bulacak, hukuk uygulanacak diyerek 5 Temmuz 2023 kirliliği sebebiyle yaptığımız şikayet başvurumuz sonucu bugün Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.Bizlere yaşamı zehir eden çöp tesisi yöneticiler hakkında açılan ceza davasının hep birlikte takipçisi olacağız.Bu açılan dava asla bir son olmayacak, bizlere on yılı aşkın süredir felaketi yaşatan sorumluların ceza aldığı günlerin başlangıcı olacaktır.” dedi.

“Çöp tesisine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” diyen Hamzaoğlu, “Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tesis hakkında verilen çevre izin ve lisans işlemine karşı davamızı açtık.Halkımızın benden beklentilerinin farkındayım,Birlikte başladığımız mücadele bugün bana belediye başkanlığı görevini yükledi.Halkımın omuzlarıma yüklediği yükü taşımaya ve hakkımız olanı alacak olduğumuz güne kadar mücadeleye devam etmeye kararlıyım.Biz kazanmaya,hukuku çiğneyenler ceza almaya devam edecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Mahkemenin önümüzdeki günlerde Görele Adliyesi’nde görülmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir