1975 yılında emekli olduktan sonra 86 tane öğretmen meslek kitabı ve okul kitabı yazan, kitaplarından elde ettiği gelirlerle de Hakkâri&
1975 yılında emekli olduktan sonra 86 tane öğretmen meslek kitabı ve okul kitabı yazan, kitaplarından elde ettiği gelirlerle de Hakkâri'den Edirne'ye kadar 13 ilde 17 okul, 1 kültür merkezi, 1 halk eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi ve 1 öğretmen evi yaptırıp Millî Eğitim Bakanlığına bağışlayan, yüzlerce okula kütüphane, laboratuvar kuran Hüseyin Hüsnü Tekışık,memleketi Giresun'da düzenlenen törenle anıldı. Anma töreni öncesinde Tekışık'ın adının Eğitim Fakültesi'ne verildiği açıklandı.
Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, bir ahde vefa örneği daha göstererek Giresun’un bir değerinin unutulmamasını, isminin yaşatılmasını sağladı. Üniversite Senatosu, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, Giresun’lu Eğtimci-Yazar, Öğretmen GRÜ Fahri Doktora Unvanı sahibi Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın isminin Eğitim Fakültesi’ne verilmesini kararlaştırdı.
Fakültenin ismi bundan böyle Giresun Üniversitesi Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi olarak anılacak.
TEKIŞIK İÇİN ANMA GÜNÜ DÜZENLENDİ
Giresun Üniversitesi Hüseyin Hüsnü Tekışık için anma etkinliği programı düzenledi.
Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonundaki programa, STK temsilcileri, akademik ve idari personeller, öğrencilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğunun yanı sıra Merhum Tekışık’ın kızları da katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Kadakal, yaptı. Kadakal, 9 Ekim 2014 tarihli senato kararı ile Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin adının, “Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi” olarak değiştirildiğini açıkladı.
IŞIK TEKIŞIK: BU KADİRBIİLİRLİK BİZİ DUYGULANDIRDI
Ardından kürsüye gelen Işık Tekışık“Bu kadirbilirlik bizleri çok duygulandırdı. Babamın böyle bir toplantıda anılması, adının fakülteye verilmesi bizleri son derece duygulandırmıştır. Bu programı düzenleyen, babamın dördüncü kızım dediği Rektör Prof. Dr. Aygün Attar Hanımefendiyi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
Rektör Attar ise konuşmasında şunları söyledi: “Bugün aynı zamanda üniversitemizce iki yıl önce başlatılan Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor projesinde uygulanan programın gerçekleştiği gündür. İnsanlar hayattayken yaptıkları işler neticesinde sevap kazanırlar. Hayattan göçtükten sonra da bu işler nedeniyle anılırlar. Sekiz yıldır Giresun’da yaşayan bir Giresunlu olarak şunu söylemek isterim ki; bu coğrafyanın yetiştirdiği en önemli simalardan birisi, eğitimin duayeni, öğretmen ismini Türkiye genelinde sevdiren bir zat-ı muhteremi bugün yâd ediyoruz. Kendisini eğitim camiasının hizmetkârı olarak tanıtan, babam kadar sevdiğim Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık’ı birkaç kelimeyle anlatmak takdir edersiniz ki zordur"
ATTAR:BÖYLE KIYMETLİ DEĞERİN GİRESUN'DA DÜNYAYA GELMESİ GİRESUN İÇİN ŞANSTIR
Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın kurduğu vakfın 350’ den fazla öğrenciye burs verdiğini, eğitim alanında üretmiş olduğu düşünceleri dergiye dönüştürek yaydığını hatırlatan Attar," Tekışık ailesi kendsini eğitime vakfetmiş çok kıymetli bir ailedir. Böyle kıymetli bir değerin Giresun’da dünyaya gelmesi Giresun için bir şanstır. Üniversitemizce düzenlenen ve bundan sonra da devam edecek olan “Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri”ni iyi ki hocamın sağlığında başlatmışız diyorum. İnanıyorum ki yaptığımız işler bizi bizden uzaktaki insanlara götüren en önemli rabıtadır. Bizim görevimiz Giresunlu olarak; Hocam ve onun gibi değerlerimizi eğitim camiasına anlatmaktır” dedi.
Aygün Attar konuşmasının sonunda fakültenin isminin değiştirilmesine dair senato kararını bizzat okuyup, salonda bulunan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Programın sonunda Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın hayatının anlatıldığı tanıtım filmi gösterildi.
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı’nın konuşmasının ardından anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.
COMMENTS