Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Mart ayında
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Mart ayında eğitim ve öğretime başlayacak olan Ordu-Giresun Bahçeşehir Koleji tanıtım toplantısına katıldı. Yücel, bütün kurumlarıyla birlikte yeni nesil eğitimin öncüsü olduklarını ifade etti.
YÜCEL:BAÜ BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci velileri, öğretmenler, basın mensupları ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı toplantıda konuşan Enver Yücel, kuruluşları hakkında bilgiler verdi. Yücel, Bahçeşehir eğitim kurumlarının en önemli özelliğinin uluslar arası standartlara sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“Geçmişimizden gelen birikimle dünya arenasına çıktık. Yaptığımız işi evrensel boyuta taşıyarak BAU International University Washington DC ve BAU International University Berlin’in açılışını gerçekleştirdik.
Bir dünya üniversitesi olan BAU, sadece İstanbul’da değil; artık Boston’da, Berlin’de, Roma’da, Kazablanka’da, Pusan’da, Hong Kong’ta, Washington DC’de, Toronto’da, Silikon Vadisi’nde, Japonya’da, Köln’de merkezlerimiz var. Beyaz Saray’ın yanında kendi arsamızı satın alarak üniversitemizi yaptık. Şimdi Türkiye’nin ABD’de kurulan tek üniversitesine sahibiz. Bu yıl Uluslar arası ilişkiler, siyaset bilimi ve finans dallarında eğitime başladık.Bu iki alanda başarılı olacağız. Berlin’de de ilk Türk üniversitesini açtık”
Dersanelerin kapanmasıyle yeni bir yapılanmaya girdiklerini anlatan Enver Yücel, şunları söyledi: “Uğur Eğitim Kurumları olarak 200 bin öğrencisi ile Avrupa’nın en büyüyüyüz, dünyanın da en önemli kurumlarından birisiyiz. Ana okulundan doktoraya kadar eğitim- öğretimin her kademesinde varız. 62 kampüste 150’ye yakın okulumuz var. Son 3 yıldaki yatırımımız 250 milyon doları buldu. Dersaneler kapanınca bu alanda faaliyetimizi Uğur Hazırlık Liseleriyle sürdürüyoruz. 30 lise açıyoruz. Ordu tamam, Giresun’a da açacağız.
Bahçeşehir Üniversitesi’ni kuralı 17 yıl oldu. 18 bin öğrencimiz, 1000’e yakın akademisyenimiz var. En fazla uluslararası ilişkileri olan bir dünya üniversitesiyiz”
ORDU-GİRESUN BAHÇEŞEHİR KOLEJİNİN KAMPÜS İSMİ NE OLSUN?..
Ordu’da yeni açılacak kolejin şimdiye kadarkilerden çok farklı olacağını anlatan Yücel,”başka yerlerdeki gibi bayilik sistemiyle bir okul kurmuyoruz. Yatırımın tümünü kendimiz yapıyoruz. Enver Yücel olarak ben yapıyorum. Bu kolejin direk muhatabı ben olacağım. Çünkü burası benim memleketim. Dolayısıyla her şeyiyle ilgileniyorum. Burada her şey dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki en önemli eğitim kurumlarındaki gibi olacak. 1100 öğrenci kapasiteli Bahçeşehir Koleji Ordu- Giresun Kampüsü merkezi konumu kapalı yüzme havuzu, bilim müzesi, sanat atölyesi, çok amaçlı spor salonu teknoloji laboratuarı gibi özel eğitim alanlarıyla bölgenin en iyi kampüsleri içinde yer alacak” diye konuştu.
Yücel, “Dünyada STEM (Science, Technology, Engineering & Math) olarak bilinen eğitim sistemiyle çocukları bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanatla buluşturuyoruz. Bunun merkezlerini kuruyoruz. Ordu-Giresun Uğur Koleji’nde bunların hepsi olacak” dedi.
Enver Yücel, bir çağrıda bulunarak,”bizim her kampüsümüzün bir adı var. Ordu-Giresun Bahçeşehir Koleji’nin kampüsünün de bir adı olmalı. Osman Ağa’mı, Canik mi, Karadeniz mi, Ordu mu, Giresun mu…Bunun adını sizler bulun, açılmadan adını koyalım. Bunun için her iki ilden de isim önerisi bekliyoruz” ifadesinde bulundu.
“Bugün dünya eğitimi konuşuyor. Dünya krizden nasıl kurtulur, barış nasıl sağlanır,sürdürülebilir kalkınma nasıl olacak, bunun için eğitime başvuruluyor.Ortak nokta eğitim. Dünya bunda hem fikir. BM Ödülü alma nedenlerimden birisi de bu”diye konuşan Enver Yücel,şınları söyledi: ”Eğitim bizde maalesef çocukların okul bitirmesi olarak görülüyor. Eğitimle neler kazanacağımız daha anlayamadık. Yoksulluk gelir adaletsizliği, etik ve çevre, bir diğeri ise birlikte yaşam kültürü öğrenmemiz gereken şeyler. Dünya birlikte yaşayamıyor. Aynı medeniyete sahip insanlar bile birbirleriyle geçinemiyor. Ortadoğu’daki savaşlar da bu nedenle çıkıyor. Özellikle bizler çocuklarımıza ana okulundan itibaren birlikte yaşamayı sevgi ve barışı öğretmeliyiz. Okullarda fabrikasyon eğitimin artık son bulması gerekiyor. Müfredatı ezberlersin, okul müdürü ödül alır, öğrenci sınıfını geçer, eğitimin amacı bu değildir. Eğitim devletin hizmet eliyle yönetilemiyor. Biz dünyadaki eğitimin peşinden koşuyoruz. 21. Yüzyılda çocuğa iletişim becerisini kazandırmalıyız. Yoksa o çocuktan başarı beklenemez".
"EĞİTİMİ DEVLETİN ELİNDEN ALACAĞIZ"
Enver Yücel, Türk eğitim sistemine ve müfredata yönelik eleştirilerde bulunarak,”Türkiye’nin eğitim yoluyla kalkınacağına inanan bir öncü gurubuz. Bunun hamlesi içindeyiz. Gelecekte eğitimi devletin elinden almayı düşünüyoruz. Devlet bu işin içinden çıkamıyor. Hizmet üretemiyor. Dağın başındaki okulun yöneticisi Ankara’daki bürokratın anlayışıyla hareket ediyor.20 yıl sonra gelişmiş ülkelerde devlet eliyle eğitim yapılmayacak. Türkiye’de devletin otelleri, makarna fabrikaları vardı. Şimdi yok. Sağlığın %30’unda devlet yok. Peki neden Türkiye’de devlet eğitimin %97’sini yönetiyor? Hani eğitim en önemli şeydi. Artık devlet eliyle eğitim yapma anlayışı değişecek. Devlet otoritedir, güçtür, olmazsa kaos olur ama devlet eğitimde belirleyici olmamalı” dedi.
Toplantıya, Bahçeşehir Üniversitesi COOP Direktörü Ömer Yücel, Ordu-Giresun Uğur Koleji Müdürü, Uğur Hazırlık Liseleri Müdürü Kaya Aydın, Bahçeşehir Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı Genel Koordinatörü Osman Öztürk, Giresun Uğur Dersanesi Kurucusu, BAÜ temsilcisi Faik Karakılıç ve diğer bazı üniversite yöneticileri katıldı.
COMMENTS