GiresunULUSAL

Esat Ayıldız, Bendehor’un Türk bayrağını astırmıyor

Haber: Ufuk Kekül
“Bir kere kalkan Bayrak, bir daha yere inmez!”‬

PİRAZİZ’DE TÜRK BAYRAĞI İNDİRİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığımız ve şehitlerimizi andığımız bu günlerde Giresun’da ilginç ve düşündürücü bir gelişme yaşanıyor. Piraziz ilçesinde şehitlerimizin uğruna kan ve can verdikleri Cumhuriyetimizin simgesi, varlık nedenimiz bayrağımız aylar önce indirildi ve yerine asılmıyor. Herkes bunu Ak Partili Belediye Başkanı Esat Ayyıldız’dan biliyor. Çünkü iddiaların odağında olmasına rağmen susuyor….

Piraziz ilçesinin tarihi antik çağlara kadar uzandığı söylenen ve yöremizin en eski yerleşimlerinden olan Bendehor Kalesi’nin zirvesinde 3 yıldır dalgalanan dev Türk bayrağı, bulunduğu yerden indirildi. Bayrağın akıbeti belli değil.

Ak Partili Başkan Esat Ayyıldız’ın talimatıyla aylardır yerine asılmayan bayrak vatanseverlik duyarlılığı yüksek ilçede krize neden oldu.

GÖRGÜLÜOĞLU GÖNDERE ÇEKTİ, AYYILDIZ İNDİRDİ

Türk bayrağı 2021 yılında önceki başkan Hüseyin Görgülüoğlu tarafından Kaleyanı mahallesindeki Bendehor kalesinin zirvesinde hazırlanan alandaki eski yerine dikildi. İlçenin yetiştirdiği önemli isimlerden Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı eğitimci Enver Yücel’in katkılarıyla sağlanan dev bayrak göndere çekilince, yörede yaşayanların gurur kaynağı oldu.

BAŞKAN ESAT AYYILDIZ’DAN AÇIKLAMA YOK

Ancak ilçenin her tarafından görünen bayrak yeni başkan döneminde gönderinden indirilerek kayboldu ve bir daha asılmadı. Alınan bilgilere göre bayrağın Piraziz’in Ak Partili Belediye Başkanı Esat Ayyıldız tarafından yerine astırılmadığı iddia ediliyor.

Başkan Ayyıldız’ın Piraziz Belediyesi’nin sorumluluğundaki bir alandan Türk bayrağını kim, neden ve hangi gerekçelerle indirildiğini ve aylardır neden yerine asılmadığını ayrıntılı biçimde açıklaması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir