Giresun

Esat Ayyıldız’dan ilginç savunma:” Direk kırıldı, halat koptu, vinç bulamadık.Bayrağı asamadık”

Piraziz Belediye Başkanı Esat Ayyıldız, tarihi Bendehor kalesindeki Türk bayrağını 7 aydır neden yerine asılmadığına ilişkin değerlendirmelerde bulunduç. Ayyıldız, bayrağı arazili vinç olmadığı için asmadıklarını ifade ederek, bayrağın kendinden önceki başkan döneminde de yerinde olmadığını iddia etti.

Başkan Esat Ayyıldız, ilk basın toplantısını düzenledi ve göreve geldiğinden bu yaptıkları hizmetleri anlattı.

“VİNÇ GELDİĞİNDE BAYRAĞI YERİNE ASACAĞIZ”

Ayyıldız, gazetemizin haberiyle öğrenilen tüm Türkiye’nin merak ettiği bayrak konusunu da açıklık getirdi. Bendehor’da bayrağın bulunduğu alanda teknik sorunlar yaşandığına değinen Ayyıldız, “Türk Bayrağımızın asılı olduğu noktada, bayrak direğinin aşırı rüzgar nedeniyle kırılması ve halatın kopmasından sonra bayrağımızı yenilemek üzere çalışmalar başlattık. Ancak arazinin aşırı dik olması, ilçedeki ve ildeki mevcut vinçlerle bu çalışmaları yapmamıza engel oldu.İl dışından getirilmesini planladığımız arazili vinç için gerekli hazırlıklarımız sürüyor. Geldiğinde direk dikilecek ve bayrağımız en kısa sürede yeniden yerine asılacaktır” dedi.

Ayrıca belirtmek isterim ki bayrak bizim tarafımızdan indirilmemiş, 2023 yılının Aralık ayında direk rüzgar vesilesi ile devrilmiş ve o süreçten itibaren yapılmadığı için bayrak çekilememiştir” dedi.

Esat Ayyıldız konuşmasında afete karşı altyapıyı güçlendirdiklerini, sosyal etkinlikler gerçekleştirdiklerini, Meşepınarı yayla yolunu yaptıklarını ve öğretmenevini de öğretmenlerin hizmetin sunduklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir