Giresun

Gelevera’nın ölü balıkları için Valilikten tek bir açıklama yok

Türkülere konu olan Gelevera deresinin kızıl akması ölü balıkların kıyıya vurmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen tek bir açıklama yok. Kirlilik ve balık ölümlerinin neden kaynaklandığına ilişkin Giresun Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü suskun. Bir araştırma yapılıp yapılmadığı da belli değil.

Kirlilikle ilgili dere boyunca araştırma yapan Giresun İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Cebeci dere kenarlarından edindiği fotoğraflarla meclise bir sunum yaparak bilgi verdi ve ilgilileri göreve çağırdı. Cebeci konuşmasında “Valilik ve şehircilik il müdürlüğü neden bir açıklama yapmıyor. Bekliyoruz. Kamuoyu yörede yaşayanlar böylesine önemli bir durumun neden kaynaklandığını bilmek istiyor. Bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Ömer Cebeci, “Balık ölümlerinin ve derenin renk değişiminin nedenlerini belirlemek için gerekli incelemelerin başlatılması ve sorumluların tespit edilmesi gerektiğini vurguluyorum. Gelevera Deresi’nin doğal güzelliğini ve ekosistemini korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yetkililerin ve halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz,acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir