GiresunULUSAL

Giresun’da ‘Aslanlar Suç Örgütü’ çökertildi

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süredir merkez ve ilçelerde faliyet gösteren suç örgütüne karşı Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonlar kapsamında yapılan baskınlarda silah, dökümanlar ele geçirildi, örgüt yöneticisi ve üyelerinden oluşan 15 kişi hakkında işlem yapıldı.

Savcılıktan yapılan açıklamada K.A isimli şahsın kurucusu, U.A isimli şahsın yöneticisi olduğu “Aslanlar” adlı suç örgütünün muhtelif zaman dilimlerinde Giresun ili ve ilçe merkezlerinde örgütsel faaliyet kapsamında silahlı eylemlerde bulundukları belirtildi.
Açıklamada “Giresun il merkezinde (onüç), İstanbul ilinde (iki), Antalya ilinde (bir) ve Dereli İlçe merkezinde (iki) olmak üzere toplam (onsekiz) ayrı adreste eş zamanlı arama ve yakalama faaliyeti icra edildiği, yapılan arama işlemleri neticesinde; tabanca, senet ve çek gibi suç ve suç unsuru olduğu değerlendirilen deliller ile dijital materyaller ele geçirildiği ve materyaller üzerinde incelemelerin devam ettiği, Yürütülen soruşturma kapsamında biri örgüt kurucusu, biri örgüt yöneticisi olmak üzere toplam onbeş şahsa şüpheli sıfatıyla adli işlemler yapılarak, cezaevinde bulunan dört şahıs dışındaki toplam on şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verildiği” ifade edildi.

10 şüpheli sanık akşam saatlerinde tamamlanan ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verilerek Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir