Giresun

Giresun’da Narin için adalet eylemi

Giresun’da demokratik kitle örgütleri, Diyarbakır’da katledildikten sonra dere içine gömülen 8 yaşındaki Narin Güran için “adalet” talebiyle Atatürk meydanında biraraya geldi.

KESK Şubeler Platformu, Eğitim Sen, Eğitim-İş Sendikaları, Emekliler Sendikası ile birçok demokratik kitle örgütleri tarafından yapılan ortak açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Yıldıray Bıçak okudu.
Bıçak, “Narin kızımızın öldürülmesi olayında tanık olduklarımızı ilk defa yaşamıyoruz. İkranur’da da bize bunu yaşattılar, Rabia Naz’ımızda da, Leyla yavrumuzda da… Gülistan’da da devreye giren karanlık eller aynıydı, Münevver Karabulut’un vahşice katledilmesinde de. Bu yaşananlar basit bir cinayet vakası değildir. Bunlar; topluma karşı canice bir hisle işlenmiş suçlardır. Bunlar; cezasız kalabileceğini, yanına kâr kalacağını, bu zamana kadar yapanın yanına kâr kaldığını düşünmenin verdiği rahatlıkla işlenmiş suçlardır” dedi.

“YAŞANABİLİR BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE”

“Cezasızlık politikası”nı eleştiren Bıçak, “Bu kadar kötü ekonomik koşullar içinde, geçimimizi sağlayamama endişesi ile yaşarken bu ülkenin insanlarının ilk dertleri ekmek parası değil de adalet ise tek suçlu, iktidardır. Ülkede hiçbir şeyi yönetemeyen, koca memleketi uçuruma sürükleyen iktidar, milleti adeta adalet diye inletiyor. Kaybolan binlerce çocuğu görmüyor. MESEM’lerde öldürülen öğrencilerimizi görmüyor. Katledilen kadınları duymuyor. Sokak hayvanlarını, ağacı, suyu, doğayı katletmeyi kendisi meşrulaştırıyor” diye konuştu.
Mücadele vurgusu yapan Bıçak son olarak şunları kaydetti:

“Sorumluluğumuz büyük. Adaletin bu ülkeye gelmesi için birlikte mücadele edeceğiz. Başka türlü davranmaya hakkımız yok. Bugün birlikte mücadele edip demokratik yollarla bu ülkeyi tekrar tüm vatandaşları için yaşanır bir yer haline getirme zamanı.”

Eyleme CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Belediye Başkanı Fuat Köse de destek verdi.

CHP Milletvekili Gezmiş yaptığı konuşmada,” ülkemizde kadın cinayetlerinin, çocuk istismarlarının arsı arkası kesilmiyor. Hükümet adaleti sağlayamıyor. Şiddeti önleyecek 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi acilen yürürlüğe girmeli ve etkin uygulanmalı” dedi. Gezmiş “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözünü rehber eden bizler ülke yönetimine talip olan ana muhalefet olarak; bir Narin olayı daha yaşanmaması için çocukları da, kadınları da, hayvanları da, doğayı da koruyacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Fuat Köse de konuşmasında “Çuvala konularak dereye atılan Narin yavrumuzun acısını yürekten paylaşıyor, bu tür vahşetlerin bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Olayın faillerinin en ağır cezaları almasını ve benzer olayların engellenmesini istiyoruz” çağrısı yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir