Giresun

Giresun’un yolları 1950’lerdeki gibi.

Giresun merkez ile köyler arasındaki ulaşım sorunun gideremeyen illerin başında geliyor. İlde köyleri, beldelere, ilçeleri, sahil yoluna bağlayan özellikle gurup yollarında ciddi sorunlar yaşanıyor. Yol konusunda Giresun neredeyse 1950’lere geri döndü. O zamandaki gibi ilde hala yollar konuşuluyor.


Yayla turizm merkezlerine giden yollar patates tarlasına dönmüş durumda

BURASI TURİZM MERKEZİNE GİDEN YOL

Defalarca gündeme getirilen konu Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Şükrü Ertürk tarafından da belgelendi. Ertürk, köy yollarındaki bakımsızlığa dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Ertürk açıklamasında Akıncı, Evrenköy, Kemaliye, Sıvacı, Mesudiye, Karaali köylerinin yollarına dikkat çekerek ” grup yolu üzerinden geçirilen su borularının geçtiği yerler halen onarılamamıştır. Söz konusu yol birçok köyümüze ulaşım sağlamasının yanı sıra Erimez – Kulakkaya’ya ulaşımın sağlandığı yayla turizminin önemli güzergahlarından biridir. Yol üzerinde bulunan çukur ve yarıklar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşürmesinin yanında araçlarda da maddi hasarlara yol açmaktadır. Yetkilileri vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için göreve davet ediyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir