Giresun

Hüseyin Avni Alparslan’a saygısızlık: 4 yıldır adını taşıyan okul kapalı

Kurtuluş Savaşı’nda Ankara Haymana Dağı’nda şehit düşen 42. Alay Gönüllü Komutanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın, Tirebolu ilçesinde adını taşıyan okulun harap durumu yürek sızlatıyor. Bakım-onarım gerekçesiyle kapatılan okula 4 yıldır tek bir çivi çakılmadı ve adeta kaderine terk edildi.
Bu duruma tepki gösteren Tirebolu İl Genel Meclisi üyesi Ömer Cebeci, okulun önünde yaptığı açıklamada, ” “İşte size “Türkiye Yüzyılı.” Eğitimde “Türkiye Yüzyılı” dedi.

Cebeci konuşmasında şunları söyledi: “Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı bu mahallede bir ilkokul yok. Mahallenin tek ilköğretim okulu olan Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlköğretim Okulu, bugün harabe halde. Bu okul, bir karot testi yapılarak “çürük” ilan edildi. Sonra “güçlendirme yapacağız” dediler, seçim arifesinde ihale açtılar. 870 bin TL’ye ihale edilen okulun müteahhitleri işi bırakıp kaçtı ve okulu bu şekilde kaderine terk ettiler”.

Ak Parti Milletvekili Ali Temür’e seslenen Ömer Cebeci açıklamasında “Haymana’da andığınız Hüseyin Avni Alparslan’ın adını taşıyan bu okul harabe halde. Gelin bu okulu yerinde görün! Bugün, AK Parti Milletvekili Sayın Ali Temür, tüm Tirebolu halkına Gençlik Spor Bakanlığından Öğrenci yurdu yapımı için 350 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını söyledi Çok güzel, orası da yapılsın elbette. Ancak buradan Ankara’daki siyasi temsilcilere sesleniyorum: Bu okulu da yapın! Bu okula da aynı yatırımı çıkarın. Sayın Ali Temür, size sesleniyorum; nasıl ki bu okulu gündeme getirdiysem, bu okul yapıldığında aynı şekilde bütçe çıkardığınız takdirde Tirebolu halkı adına size teşekkür edeceğim” çağrısı yaptı.

İl Genel Meclisi üyesi Cebeci “4 yıl geçti, halkımız ve öğrencilerimiz mağdur. Birinci sınıfa başlayan çocuk, dördüncü sınıfa geldi. 10 bin kişinin yaşadığı bir mahallede bir ilkokul yok. Kahraman bir şehidin adını taşıyan bu okulun hali ortada.Bir an önce bu okulun yatırıma alınıp yapılmasını talep ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir