KEŞAP VANAZİT HES’E VALİLİK İZİNİ YOK

HomeGiresun

KEŞAP VANAZİT HES’E VALİLİK İZİNİ YOK

Giresun Valiliği, Keşap ilçesi Karadere ve Yivdincik köylerinden geçen Vanazit HES Projesine Ordu Bölge İdare Mahkemesi&rsq

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE NEVRUZ COŞKUSU
VALİ YEŞİLGİRESUN GAZETESİ’NDE 82 YAŞINDAKİ GAZETECİ ERSEN KONALI ZİYARET ETTİ
PİRAZİZ’DE FECİ KAZA

Giresun Valiliği, Keşap ilçesi Karadere ve Yivdincik köylerinden geçen Vanazit HES Projesine Ordu Bölge İdare Mahkemesi’nin durdurma kararını hiçe sayarak kendilerinin onay verdiği şeklinde çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, mahkemenin Giresun Valiliği’nin ‘ÇED gerekli değildir’ şeklindeki kararının iptal edildiği ve projeyi yürüten firmanın yeniden ÇED raporu almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatını yaptığı belirtildi.,

VALİLİK İZİNİ ÇED İÇİN DEĞİL,MAHKEME KARARINA GÖRE EKSİK İMALATLARIN TAMAMLANMASI İÇİN 
Açıklamaya göre; söz konusu şirket Giresun Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak karar çıkartıyor ve buna göre Giresun Valiliği, bilirkişi raporlarında belirtilen can ve mal güvenliği açısından gereken imalatların tamamlanması için şirkete 3 ay süre veriyor.
İşte Giresun Valiliği’nin konuya ilişkin açıklaması:

Keşap ilçesi Karadere ve Yivdincik köylerinden geçen Vanazit HES projesine Valiliğimizce 01.12.2010 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmiştir. Projenin %90’ı tamamlanmıştır. Verilen bu karar Ordu İdare Mahkemesinin 29.04.2014 tarihli kararı ile iptal edilmiştir. Bu süreçte yeniden ÇED raporu hazırlanması gerekmektedir.

Şirket ÇED raporu alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatını yapmıştır. Yeniden ÇED raporunun hazırlanması yaklaşık 6 aylık bir süreç almaktadır.

Şirket inşaat mahallinde istinat duvarları tamamlanmamış yerlerdeki heyelan tehlikesi, kayma, göçme,  iletim tünellerinin su sızıntısı nedeniyle zarar görme ihtimali, yarım kalan imalatların zarar görmesi, etrafa dağılmasının önlenmesi, polietilen boruların atmosfer şartlarından zarar görmemesi için üzerinin kapatılması gerektiğini belirterek

Giresun Sulh Hukuk Mahkemesine başvurmuş ve mahkemenin belirlediği bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapora istinaden belirtilen taleplerin yerinde görüldüğünü belirten 17/04/2014 tarih ve 2014/2 sayı ile karar almıştır.

Mahkeme kararına istinaden İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce mahkemenin belirlediği bilirkişi raporunda belirtilen ve can ve mal güvenliği açısından bir an önce tamamlanması gereken  imalatların yapılması için şirkete 3 ay süre verilmiştir.

Müdürlükçe verilen 3 ay süre Giresun 1.  Sulh Hukuk Mahkemesinin kararına istinaden verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: