Giresun

Kızıl akan Gelevera deresinde balık ölümleri

Giresun ile Gümüşhane sınırında bulunan Akılbaba dağından doğan ve türkülere konu olan Gelevera Deresi balık ölümleriyle gündemde. Tamamen kırmızı renge bürünen derenin Espiye’ye ulaştığı yataktan kıyıya yüzlerce balık ölüsü vurdu.
Yörede yaşayanlar dereyi maden şirketinin atıklarından sızan siyanürün kirlettiğini ve balık ölümlerinin bu nedenden kaynaklandığını iddia ediyor. akıttığını iddia etti.

Derede incelemelere bulunan İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci ise”Gün geçmiyor ki bir çevre felaketiyle karşılaşmayalım. Espiye Gelevera dersindeki suyun renginin ne olduğunun ve yoğun balık ölümlerinin sebebini ivedi bir şekilde Giresun Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü araştırmalı sebebini şeffaf bir şekilde kamu oyuyla paylaşmalıdır. Buna sebep veren Soğuk pınar beldesinde bulunan maden şirketiyse bu madenin ruhsatı iptal edilmelidir.” dedi.
Aradan 48 saat geçmesine rağmen Giresun Valiliği’nden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması, tehlikenin boyutlarının gizlendiği iddialarını güçlendirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir