Giresun

Muhtarlardan ürperten iddialar: özel idarenin araçları kayıp

Giresun Muhtarlar Derneği ile Giresun Faal Muhtarlar Derneği, köylerin sorunları için ortak masada bir araya geldi. Toplantıda,  köylerin sorunları hakkında istişarede bulunuldu.

Giresun Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Oksal ve Giresun Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Uslu başkanlığında yapılan toplantıda, İl Özel İdaresi tarafından bazı köylere dökülen asfalttan diğer köylere de adaletli bir şekilde dağıtım yapılması istenildi.

Toplantıda şu sorunlara dikkat çekildi ve Giresun Valiliği’ne şu sorular yöneltildi: İl Özel İdaresine ait yama araçları, Karmiksler, sekiz milyon liraya yeni alınan sattı kaplama aracının nerde olduğu ve akıbetinin ne olduğu bilinmemektedir.

Çakıl kırma konkasörü neden Giresun da değil? 32 köyü besleyen içme suyu ihaleleri ne zaman bitirilecek? Tüm köylerimizin otak sorunlar olan stabilize yollarımızın ne zaman kullanılabilir hale getirilecek? KÖYDES ödeneklerimiz neden halen belli değil, neden bizler neler yapacağımızı bilmiyoruz? İl merkezimiz de bulunan is makineleri neden ilçelere kaydırıldı? Biz ne zaman makine istesek yok deniliyor. Özet olarak tüm muhtarlarımız köylere hizmet konusunda eşit dağılım istiyor. Kimseyle bir derdimiz yok. Derdimiz köylerimize hizmet edebilmek.”

Toplantıya katılan muhtarlar şunlar: “Abdullah Soytürk, Mehmet Hamdi Tozluoğlu, Murat Ödemiş, Selami Dizdar, İsmail Şükrü Akar, Mustafa Başer, Emrah Koç, Hüseyin Bayraktar, Tülin Şenel, Halil İbrahim Duran, İlyas Bekdemir, Turgay Bıçakçı, Hașim Türksever, Gürel Kırömeroğlu, Dursun Aksu, Hasan Tekir, Mesut Yayla, Selahattin Yakan, Tarık Ayhan Akdemir, Fehmi Uzun, Şaban Aksu, Nurettin Çerkezoğlu, Bülent Uzun, Murat Hakyemez, Hadi Karabulut, Aslan Çakır, Selçuk Dikmen, Ali Aydın, Muhammet Çakır, Tahir Keskin”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir