Giresun

Necmi Sıbıç, denizle Bulancaklı’yı buluşturuyor

Bulancak’ta deniz şenliği yapılacak.

Tarihi Bulancak İskelesi Deniz Şenliği, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı ile birlikte yapılacak. Bulancak Belediyesi’nin organizasyonunda yapılacak şenliğe Bulancak Kaymakamlığı, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bulancak Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destek veriyor.
Şenlik yöremize deniz ticareti yoluyla önemli katkıları bulunan Kaptan Ahmet Fatoğlu anısına- düzenlenecek.


Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Bulancak tarihi ve sosyal hayatında sembolik bir yere sahip olan Tarihi Bulancak İskelesini eski güzel günlerine döndürmek ve sıcak yaz günlerine biraz serinlik getirebilmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Bulancak halkından bu yönde gelen talepleri de dikkate aldıklarını ifade eden Sıbıç,“1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla, denizlerimizde Egemenlik haklarımızın kabulünün 98. yılında bu yıl yapacağımız şenliğimizi, ilçemiz deniz ticaretinde önemli katkıları bulunan Kaptan Ahmet Fatoğlu anısına düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Deniz Şenliğimize tüm Bulancaklıları bekliyoruz” dedi.
Bulancak Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü, saat 17.00’de Tarihi Bulancak İskelesinde yapılacak şenlikte, 50 metre serbest yüzme yarışması ve en güzel atlama yarışmaları yapılacağı, birincilere çeyrek altın, ikinci ve üçüncülere gram altın ödülleri verileceği belirtildi.

Açıklamada yarışmalara katılmak isteyenlerin Bulancak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne müracat etmeleri, 18 yaşından küçük katılımcılardan Veli izin belgesi isteneceği ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir