GiresunULUSAL

Nurittin Karan Ak Parti milletvekillerine sordu: “Neredesiniz?”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Karan, fındıkta alan bazlı gelir desteğinin 10 yıldır 170 lirada çakılı kalmasına tepki göstererek, 2023 genel seçimleri öncesi alan bazlı gelir desteğinin artırılacağının ve takipçisi olacağının sözünü veren iktidar partisine mensup siyasilerin şimdi nerede olduğunu sordu.

Karan yaptığı açıklamada, fındıkta verim ve kalitenin düşmesine neden olan kahverengi kokarca zararlısı ve külleme hastalığı ile mücadele etmeye çalışan fındık üreticisinin son açıklanan bitkisel üretime yönelik destekleme kararıyla kaderine terk edildiğini söyledi.

Fındık üreticisinin merakla artmasını beklediği alan bazlı desteğinin yine 170 lirada kaldığını hatırlatan Karan, şu değerlendirmeyi yaptı:“Yayınlanan bitkisel üretim destekleri fındık üreticisinin umutlarını suya düşürmüştür. Fındık üreticisi Kahverengi kokarcadan dolayı büyük kayıplar yaşarken bir darbede alan bazlı destek arttırılmayarak almıştır. Fındıkçının umutları havada kaldı. Mazot gübre desteği toplamda 138 lira olurken alan bazlı destek on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldı”.

Milletvekillerinin geçmişte verdiği sözleri hatırlatan Nurittin Karan, “2023 genel seçimleri öncesi alan bazlı gelir desteğinin artırılacağının ve takipçisi olacağının sözünü veren iktidar partisine mensup siyasiler şimdi nerede” diye sordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir