Nurittin Karan, fındıkta don tehlikesi için uyardı

HomeGiresunAktüel

Nurittin Karan, fındıkta don tehlikesi için uyardı

“Fındığınızı tarım sigortası ile güvence altına alın” Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta riskli döneme girildiğine dikkat çeker

ALUCRALI HAYIRSEVER İLÇESİNE OKUL VE HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASI YAPTIRIYOR
SİNAN KİTAPÇI’NIN ANNESİ VEFAT ETTİ
KÜRŞAT TÜZMEN, GİRESUN ADASI’NA YÜZDÜ

“Fındığınızı tarım sigortası ile güvence altına alın”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta riskli döneme girildiğine dikkat çekerek, üreticileri devlet destekli tarım sigortası ile güvence almaya davet etti.

Karan yaptığı açıklamada, “dünya üzerinde küresel ısınmanın etkileri sonucu istikrarsız seyreden iklim şartları nedeniyle her geçen yıl yaşanılan doğal afet frekansının artmasıyla daha fazla hissedilir boyuta gelmiştir. Ülkemizde de son yıllarda Fırtına, Hortum, Sel ve su baskını, daha öncesinde dolu yağışının görülmediği alanlarda da dolu yağışları artarak kendini göstermeye başlamıştır” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 3 MART

Fındıkta zirai don sigortası için son başvuru tarihinin 3 Mart 2024 olduğunu hatırlatan Karan Şunları kaydetti;

“Fındık üreticileri olarak seyreden kış mevsimi olmasına rağmen şahit olduğumuz anormal Hava sıcaklıklarının yıl ortalaması üzerinde gitmesi ilkbahar da olası bir don afetinin meydana gelme olasılığını artırmaktadır.  Geçmiş yıllardan da Hepimiz biliyoruz ki yaşanacak bir don zararı fındık ürününde önemli boyutta zarar meydana getirmektedir. Bu sebeple, bu istikrarsız hava olayları sonucunda yaşanacak afetlerden oluşacak ekonomik kayıplarımıza karşı fındık ürünlerimizi güvence altına almanın tek yolu TARSİM sigortası yaptırmaktır.

Fındık ürününde don teminatı için son tarih olan 3 Mart 2024 ü beklemeden sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin. Bahçedeki fındığını doğal afette kaybetmek istemiyorsan, 1 ile 3 Ocağındaki ürün miktarı kadar poliçe primi ödeyerek sigortanı yaptır. Fındıkta Don sigortası priminin % 67 si Devlet tarafından karşılanmaktadır. Üstelik üreticinin prim bedelini ise hasat sonrasında ödeme imkanı bulunmaktadır.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0