Türkiye'de denize dolgu yapılarak kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu- Giresun Havalimanı inşaatına şu a
Türkiye'de denize dolgu yapılarak kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu– Giresun Havalimanı inşaatına şu ana kadar 16 milyon metreküp taş döküldüğü açıklandı. Altyapı çalışmalarının 15 Kasım tarihine kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Ordu Valisi Kenan Çiftçi, günde 125 kamyonla 2 bin sefer denize dolgu taşı taşındığını, çalışmaların büyük bölümünün de tamamlandığını söyledi. Vali Çiftçi, "Havaalanında çok hızlı bir çalışma var. Arkadaşlarımız günlük 125 kamyonla 2 bin sefer yapıyorlar. Arı gibi dedikleri çalışmayı yapıyorlar. Dış mendirekle ilgili 4 bin 550 metre olması gereken dış mendirek şu anda 3 bin 860'ıncı metrede. Aşağı yukarı yüzde 75'i geçti. İç mendirekler var Doğu ve Batı. Batı mendireği 900 metrelik o bitti. Bin 700 metrelik iç mendireğin Doğu mendireği ise 800 metresi bitti, kalanı devam ediyor. Pistte de aynı anda eş zamanlı olarak çalışmalar devam ediyor. Buradaki pistin uzunluğu 3 bin metre. Bunun 2 bin 400 metresini arkadaşlar dolgu olarak bitirdi. Bin 580 metresini ise asfalt yaptılar, o da bitti" dedi.
Vali Çiftçi, "Bu hızla bu çalışmalar inşallah bitiyor. Üst yapı imzası Kasım ayı içinde atılacak. Taksi yolu vardı bitti, apronla ilgili beton işi de bayramda bitecek. Oraya 31 milyon metre küp taş dökülmesi gerekiyor. Bunun da yaklaşık 16 milyon metreküpü bitti. Ordu ve Giresun havaalanının dünyada örnekleri var. Bu örneklerin içerisine güzel bir örnek olarak ülkemizin de tek denize yapılan havaalanı olarak da inşallah bizim kitaplarımızda yerini alacak" diye konuştu.
Vali Çiftçi, Temmuz 2011'de temeli atılan 528 günde inşaatının tamamlanarak 2014'te uçuşlara açılması hedeflenen havalimanından Ordu ve Giresun yönüne çift yönlü iniş yapılabileceğini, proje maliyetinin ise 169 milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi.
COMMENTS