GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRKİYE'NİN ÖĞRETMENİ HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK'A YAKIŞAN ANMA...TEKIŞIK'IN İSM
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRKİYE'NİN ÖĞRETMENİ HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK'A YAKIŞAN ANMA…TEKIŞIK'IN İSMİNİ YAŞATMAK İÇİN DÜZENLENEN EĞİTİM GÜNLERİ', AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI…
"Giresun Üniversitesi Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri, açılış programı ile başladı.
İlk gün etkinliklerine Tekışık’ın kızı Işık Tekışık da katıldı. Tekışık konuşmasında, Rektör Prof.Dr. Aygün Attar’a teşekkür etti ve babasının sözünü tekrarlayarak,”Giresun üniversitesi vefa’nın bir semt olmadığını gösterdi” dedi.
Güre yerleşkesinde yapılan etkinliğe, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahim, davetliler, akademik ve idari personel katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Maden’in açılış konuşması ve program hakkında bilgi vermesiyle başladı.
IŞIK TEKIŞIK:"BABAM GİRESUN ÜNİVERSİTESİ VEFA'NIN SEMT ADI OLMADIĞINI GÖSTERDİ DEMİŞTİ"…
Programın onur konuğu olan Işık Tekışık, yaptığı konuşmada “başlatılan bu günlerin ilk yılında, babam sağlığı nedeniyle katılamamış ve beni göndermişti. Gönderirken de; çok sevdiği ve dördüncü kızım dediği Rektörümüz Aygün Hanım ve Giresun Üniversitesi için; “Vefa’nın sadece İstanbul’da bir semt ismi olmadığını bana kanıtladılar. Ben gidemiyorum. Lütfen benim adıma sen git, sevgilerimi ilet ve teşekkür et” demiş ve çok duygulanmıştı. Bizde hem babamızla hem de Giresun Üniversitesi ve değerli Rektörümüz Aygün hanımla gurur duyuyoruz. İyi ki Rektörümüz, iyi ki Giresun Üniversitesi var. Ona, dekanlara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ise konuşmasına Merhum Hüseyin Hüsnü Tekışık’ın, bugün bile gitmekten imtina edilen Bingöl Karlıovaya’ya yeni evlendiği eşiyle birlikte öğretmen olarak gittiğini, hayatı boyunca zorlu koşullarla mücadele ettiğini, belirerek, şunları söyledi: “Tekışık, haaytını eğitime adamış, bir ülkenin eğitim hayatında belirleyici olmuş bir karakterdir. O sıradan bir insan değil, sıra dışı bir insandı. Sıradan bir insan gibi, mazbut, mahcup, kadirşinas yaşayan bir aile babasıdır.
Çok şanslıyız. Çünkü O’nu yaşarken, öğretmenler gününde davet etmiştik. Bize hitap etmesini sağlamıştık. Kendisi 8 bin kitabını kütüphanesini de yaptırarak üniversitemize bağışladı.
Bazı insanlar vardır, doğdukları yerler kutsanır, mübarek olur. Tekışık Giresun’da dünyaya geldiği için Giresun farkındalık yaratabilmiştir. Ne mutlu Giresun’a ki, Hüseyin Hüsnü Tekışık gibi bir öğremeni bir şahsiyeti bu toprakların bağrından çıkarabilmiştir. ”
Tekışık’ın yazdığı kitapların geliriyle Türkiye genelinde 23 okul ve eğitim kurumu yaptırarak ülkeye kazandırdığına dikkat çeken Aygün Attar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ” Borçlanarak aldığı masada yazdığı yüzlerce kitabı milli eğitimin hizmetine sundu. Eğitimden kazandığımı eğitime verdim derdi. Soyadıyla hayat felsefesi, yaşam hikayesi birbirini tamamlayan bir ikinci insan yoktur.Tek bir ışık olarak Türkiye’nin her tarafına ışık tuttu.Karanlıkları aydınlattı. Kız çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etti. Yıllar sonra yapılan kız çocuklarını okula gönderin kampanyasını o 50 yıl önce yapmıştı. Ona güvendiler. Kendisi mükemmel bir eş olmanın yanı sıra tarifi imkansız bir babaydı. 3 kızını, Işık, Işıl ve Betül’ü topluma örnek olarak yetiştirdi”.
Attar, Giresun Üniversitesi olarakTekışık'ın ismini yaşatmaya devam edeceklerini, bu amaçla geçen yıl senato kararıyla Eğitim Fakültesi'ne Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Fakültesi ismini verdiklerini söyledi.
REKTÖR ATTAR: “MÜSTERİH OLUN, IŞIK OLARAK YANMAYA, BİZLERİ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ”.
Rektör Attar, konuşmasına herkesi duygulandıran cümlelerle devam etti. Attar, “konuşmama şimdi de Rektör olarak değil de O’nın manevi kızı Aygün Attar olarak devam etmek istiyorum” dedikten sonra şöyle seslendi: “Kıymetli büyüğüm, muhterem hocam, manevi babam, ilk öğretmenim; siz bize, eğitim camiyasına, ülkenin daha güçlü ve büyük olması için bir mirası bırakarak ebediyete intikal ettiniz. Merak etmeyiniz evladınız, 30 bin öğrenci ve eğitim camiasından oluşan Giresun Üniversitesi gibi bir birimin ferdi olarak size söz veriyorum ki; emanetiniz itibarlı ellerdedir. Mekanınız cennet, içiniz rahat olsun ve müsterih olun. Siz Işık olarak yanmaya bizleri aydınlatmaya devam edeceksiniz”
Konuşmaların ardından program, “Giresun’un Eğitim Tarihi” konulu sunum, ve Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Abdullah Öngün ve Okutman Gökhan Hamzaçebi’nin sunduğu halk müziği dinletisinin ardından sona erdi.
Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri kapsamında bugün ayrıca, Eğitim Çadırı’nın açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Maden ve Işık Tekışık tarafından yapıldı.
Tekışık, çadır içindeki stantları gezerek öğrencilerin yaptığı eğitim yardımcı malzemelerini tek inceledi ve bilgi aldı. Tekışık, öğrencilerin isteği üzerine bir de Sağlık Hizmetleri MYO standında tansiyon ölçümü yaptırdı.
Tören Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle sona erdi.
Cuma günü sona erecek Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri kapsamında; Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi akademisyenleri, Çarşamba günü Bulancak Kovanlık’ta sağlık taraması yapacak. Aynı köyde üniversite tiyatro topluluğu oyun sergileyecek ve Devlet Konservatuarı öğrencileri konser verecek.
COMMENTS