Giresun

Temür ve Elmas Tirebolu yurt inşaatını paylaşamadı

2020 yılından beri arsası hazır olduğu halde bir türlü inşaatına başlanamayan 300 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)  Tirebolu öğrenci yurdu iki Ak Parti milletvekilinin ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarıyla gündemde.

ÖNCE ELMAS DUYURDU

Yurdun inşaatının başladığı 15 Temmuz’da önce Nazım Elmas tarafından duyuruldu. İnşaatı ziyaret eden Elmas, “İlçemiz ve şehrimizde öğrenim gören öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak yurdumuzun inşaat çalışmalarının öngörüldüğü gibi hızlı bir şekilde ilerlediğine şahit olduk,” açıklaması yaptı.

Aynı binayla ilgili yeni açıklama Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür’den geldi. Temür, daha önce partisinin milletvekili Nazım Elmas tarafından inşaatı başladığı duyurulan Tirebolu öğrenci yurdunu kendi hizmetiymiş gibi açıkladı. Temür, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Tirebolu ilçemize 300 kişilik öğrenci yurdu kazandırıyoruz.Hayırlı olsun” dedi.
Ali Temür’ün verdiği bilgiye göre, yurt inşaatı 7 Temmuz 2025’te tamamlanacak. 14.312,09 metrekare toplam inşaat alanına sahip yurt binası zemin+5 Katlı Betonarme olarak inşaatı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında; Sosyal Tesis Binası (1 Adet 213 Kişilik Çok Amaçlı Konferans Salonu, 2 Adet 144 Kişilik Yemekhane), Teknik Blok Binası, Yurt Yönetim Binası, Kız ve Erkek Yurt Blokları (108 Öğrenci Odası, 8 Adet Öğrenci Etüd Odası, 4 Adet Atölye Çalışma Odası, 2 Adet Mescid), Giriş Kontrol Ünitesinin yanı sıra Tribünlü Spor Sahası, Yaya Yürüyüş Yolları, Yeşil Alanlar, Pergolalar, Gazebolar, Otopark Alanları vb. üniteler de yer alıyor.

Giresun Tirebolu Öğrenci Yurdu; Kız Öğrenci Bloğunda 153 kişilik 51 oda ile 6 kişilik 3 engelli öğrenci odası, Erkek Öğrenci Bloğunda 153 kişilik 51 oda ile 6 kişilik 3 engelli öğrenci odası olarak toplam 318 öğrenciye hizmet verecek şekilde planlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir